Zalety:
⦁ wysokie i stabilne plonowanie w latach
⦁ duża odporność na porastanie ziarna
⦁ dobra zdrowotność łanu
Cechy rolniczo-użytkowe:
Wartość cechy; 1 – bardzo niska; 5 – średnia; 9 – bardzo wysoka
⦁ liczba opadania – 8
⦁ zawartość białka – 4
⦁ wskaźnik sedymentacyjny SDS – 9
⦁ odporność na porastanie – 6
⦁ wysokość roślin (wysokie/niskie) – 6
⦁ odporność na wyleganie (niska/wysoka) – 5
⦁ zimotrwałość – 4,5
Odporność na choroby:
Wartość cechy; 1 – bardzo niska; 5 – średnia; 9 – bardzo wysoka
⦁ choroby podstawy źdźbła – 5
⦁ mączniak prawdziwy – 5
⦁ rdza brunatna – 7
⦁ rdza żółta – 4
⦁ brunatna plamistość liści – 6
⦁ septoriozy liści – 7
⦁ septorioza plew – 5
⦁ fuzarioza kłosów – 7


