● Odmiana chlebowa (grupa B).
● Plon ziarna duży do bardzo dużego. Przyrost plonu przy uprawie na wysokim poziomie agrotechniki przeciętny.
● Odporność na choroby podstawy źdźbła – dość duża, na rdzę żółtą, brunatną plamistość liści, septoriozy liści i septoriozę plew – średnia, na mączniaka prawdziwego, rdzę brunatną, i fuzariozę kłosów – dość mała.
● Rośliny średniej wysokości, o przeciętnej odporności na wyleganie.
● Termin kłoszenia i dojrzewania średni.
● Masa 1000 ziaren i wyrównanie ziarna średnie, gęstość ziarna w stanie zsypnym mała.
● Odporność na porastanie w kłosie średnia, liczba opadania 92 duża do bardzo dużej.
● Zawartość białka i ilość glutenu średnia.
● Wskaźnik sedymentacyjny SDS duży do bardzo dużego.
● Wydajność ogólna mąki dość mała.
● Tolerancja na zakwaszenie gleby dość duża.


