Skip to content Skip to footer
  • Barwa miąższu: biały,
  • Barwa skórki: blado różowa i różowy odcień w oczkach,
  • Kształt: okrągłoowalny,
  • Głębokość oczek: bardzo płytkie,
  • Trwałość przechowalnicza: bardzo dobra,
  • Okres spoczynku bulw: średni,
  • Długość okresu wegetacji: 77 dni,
  • Typ kulinarny: AB – sałatkowy,
  • Szczególnie polecany do: gotowania z wody i na parze, zup, sałatek, zapiekania w folii,
  • Odporność na mątwika ziemniaczanego i parch zwykły: odporna,
  • Odporność na raka ziemniaka: niska,
  • Odporność na uszkodzenia mechaniczne: dość wysoka,
  • Odporność na zarazę ziemniaka: średnia,
  • Odporność na wirus Y: bardzo wysoka,
  • Wrażliwość na metrybuzynę po wschodach: niska wrażliwość,
  • Wymagania glebowe i wodne: niskie.