- Barwa miąższu: biały,
- Barwa skórki: blado różowa i różowy odcień w oczkach,
- Kształt: okrągłoowalny,
- Głębokość oczek: bardzo płytkie,
- Trwałość przechowalnicza: bardzo dobra,
- Okres spoczynku bulw: średni,
- Długość okresu wegetacji: 77 dni,
- Typ kulinarny: AB – sałatkowy,
- Szczególnie polecany do: gotowania z wody i na parze, zup, sałatek, zapiekania w folii,
- Odporność na mątwika ziemniaczanego i parch zwykły: odporna,
- Odporność na raka ziemniaka: niska,
- Odporność na uszkodzenia mechaniczne: dość wysoka,
- Odporność na zarazę ziemniaka: średnia,
- Odporność na wirus Y: bardzo wysoka,
- Wrażliwość na metrybuzynę po wschodach: niska wrażliwość,
- Wymagania glebowe i wodne: niskie.