Skip to content Skip to footer
  • Barwa miąższu: żółty
  • Barwa skórki: żółta
  • Kształt: okrągłoowalny
  • Głębokość oczek: dość płytkie
  • Trwałość przechowalnicza: bardzo dobra
  • Okres spoczynku: dość długi, pozostaje w spoczynku do końca zimy
  • Typ kulinarny: AB – sałatkowy do ogólnoużytkowego
  • Ocena smaku: dość dobry
  • Szczególnie polecana do: sałatek, zup, gotowania na parze, w mundurkach
  • Odporność na mątwika ziemniaczanego: wysoka,
  • Odporność na raka ziemniaka i parcha zwykłego: wysoka,
  • Odporność na uszkodzenia mechaniczne: dość wysoka,
  • Odporność na zarazę ziemniaka: średnia
  • Odporność na wirus Y: wysoka
  • Wrażliwość na metrybuzynę po wschodach: niska,
  • Tolerancyjna na okresowe niedobory wody oraz na okresowy nadmiar wody.