- Barwa miąższu: żółty
- Barwa skórki: żółta
- Kształt: okrągłoowalny
- Głębokość oczek: dość płytkie
- Trwałość przechowalnicza: bardzo dobra
- Okres spoczynku: dość długi, pozostaje w spoczynku do końca zimy
- Typ kulinarny: AB – sałatkowy do ogólnoużytkowego
- Ocena smaku: dość dobry
- Szczególnie polecana do: sałatek, zup, gotowania na parze, w mundurkach
- Odporność na mątwika ziemniaczanego: wysoka,
- Odporność na raka ziemniaka i parcha zwykłego: wysoka,
- Odporność na uszkodzenia mechaniczne: dość wysoka,
- Odporność na zarazę ziemniaka: średnia
- Odporność na wirus Y: wysoka
- Wrażliwość na metrybuzynę po wschodach: niska,
- Tolerancyjna na okresowe niedobory wody oraz na okresowy nadmiar wody.